Kirkeministeriet har godkendt Paradisbakkerne Skovbegravelsesplads på Bornholm samt Ledreborg Skovbegravelsesplads ved Lejre tæt på Roskilde.

 

Bornholm får sin første skovbegravelsesplads. Den endelige godkendelse fra Kirkeministeriet er på plads, og Paradisbakkerne Skovbegravelsesplads bliver åbnet officielt torsdag den 15. oktober kl. 15.00.
Skoven er på 270 hektar og en del af Paradisbakkerne.

Til skovbegravelsespladsen er der udvalgt et område på 0,9 hektar med egetræer, der ligger ved siden af plantagens jagthus, omkring 1 km inde i skoven.  Er man svært gående eller er der dårligt vejr kan der køres i bil.

Kirkeministeriet har ligeledes godkendt Ledreborg Skovbegravelse, og skovbegravelsespladsen i Lille Knapsø Bakke Skov ved Herthadalen under Ledreborg Gods vil blive åbnet inden længe. I løbet af et par uger forventes der at blive meldt en åbningsdato ud.

Lille Knapsø Bakke Skov er en  moden bøgeskov og desuden fredskov. Der er en skovsø og gravhøje i umiddelbar nærhed af den planlagte skovbegravelsesplads. Ledreborg ligger i tæt afstand af Lejre og Roskilde, og 35 minutters kørsel fra København.

Læs mere på www.skovbegravelse.nu  (eksternt link)

Læs generelt om skovbegravelse i Danmark