Hvem er den lokale bedemand?

Artikel i Nordvestnyt Holbæk/Odsherred 21. november 2019 af  Jesper Danscher

Kvinde fra Vig troede, hun fik den lokale bedemand i røret, da hun ringede på et nummer, hun fandt ved at søge » Vig begravelse « på nettet.


-Det var faktisk en temmelig ubehagelig oplevelse,
fortæller Jane Hansen fra Vig om de problemer, hun pludselig stod i, da hun skulle stå for sin morfar Svend Erik Larsens begravelse.
Hun søgte, som hun plejer, på internettet efter nummeret på den lokale bedemand ved at skrive » Vig begravelse « på Google og fandt her et nummer, som hun ringede til. Hvad hun ikke vidste var, at nummeret tilhørte den landsdækkende bedemandsvirksomhed Godafsked.

Nu ville jeg sikre mig, at jeg havde ringet til det, som jeg troede var Ørskov, og spurgte igen, om det var den lokale bedemand og fik så svaret at det var det, fortæller Jane Hansen.
Hun gav efterfølgende de nødvendige oplysninger til bedemanden, og hun troede, at den sag var i orden.
Jeg tog derefter ud til min morfars hus for at ordne nogle ting, fortæller hun.
Her bliver jeg så ringet op af Ørskov, der spørger om de samme ting, som jeg allerede har givet til nogen, jeg troede var dem. Men vi finder ud af det og aftaler afhentningen af min morfar på plejehjemmet.

Men så får hun en opringning fra Godafsked.
Det var en temmelig ubehagelig mand, der var i røret, og fortalte mig, at var de klar til at hente min morfar, men at der var en anden bedemand inde over, hvad det nu var for noget, fortæller Jane Hansen, som blev rigtig ked af at blive tiltalt på så grov en måde. Hun ringede til Ørskov, som lovede at rede trådene ud.
Det er desværre noget, vi har været udsat for før, siger bedemand Michael Ørskov, der har fire afdelinger, hvor en af dem ligger i netop Vig.
Når folk så finder Godafsked på nettet og spørger om de er den lokale bedemand, siger de ja, selvom Godafsked er en landsdækkende bedemandsforretning.

Hos Godafsked kommer administrerende direktør Thorbörn Bache med følgende kommentar til Jane Hansens oplevelse:

-Godafsked er en landsdækkende bedemandsforretning, og det fremgår tydeligt på vores hjemmeside.
Ja vi siger selvfølgelig » velkommen til Godafsked « når du ringer, det hørte du selv da du ringede op til os. Når pårørende ringer til os, så hjælper vi dem med alle de praktiske ting i en svær tid. Og hvis der så er sket en misforståelse omkring hvem vi er, så retter vi det selvsagt, når vi opdager det. Vi har drevet landsdækkende bedemandsforretning i snart 8 år, og har kun haft en håndfuld lignende sager, og det er langt under en promille. I alle tilfælde fik vi afklaret hvem de efterladte ønskede at bruge, og det respekterer vi selvsagt fuldt ud. Hvis den omtalte person føler, at vi ikke har talt pænt til hende, så kan vi kun beklage det dybt. Vi er de sidste, der ønsker utilfredse kunder, vi lever nemlig af positiv feedback, lyder det fra Thorbörn Bache.

Michael Ørskov, der har en af virksomhedens fire afdelinger i Vig, har flere gange været ude med den slags forvekslinger med Godafsked. Foto: Per Jensen.

 

Artiklen Hvem er den lokale bedemand? (pdf)